Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Module CPU Load using WMI - non initisalised module
#1
Hello,

I encountered a problem with the CPU module Load using WMI, this one does not boot. I use the 32-bit Windows Agent on a Microsoft ® Windows ® Server 2003, Standard EditionService Pack 2.

# CPU Load using WMI
module_begin
module_name CPU Load
module_type generic_data
module_wmiquery SELECT LoadPercentage FROM Win32_Processor
module_wmicolumn LoadPercentage
module_description CPU Load (%)
module_min_warning 80
module_max_warning 90
module_min_critical 91
module_max_critical 100
module_end

Would you have a solution or idea of ​​the problem?

Thank you

Matthieu
 Reply
#2
Hello matthieu,

These modules depend on the WMI status of the Windows system, so they could not function on certain type of systems, and there is not really much we can do, since it would be impossible to have all the different versions and checks for all the OS versions.

I would suggest to play with some more simple WMI remote checks and see if they work, to make sure the WMI of the system actually works. If that's the case, try executing a different wmi query or make it all on a simple script that only retrieves the output.

Kind regards,
Antonio.
 Reply
#3
(02-09-2017, 09:35 AM)matthieu.deloy Wrote: Hello,

I encountered a problem with the CPU module Load using WMI, this one does not boot. I use the 32-bit Windows Agent on a Microsoft ® Windows ® Server 2003, Standard EditionService Pack 2.

# CPU Load using WMI
module_begin
module_name CPU Load
module_type generic_data
module_wmiquery SELECT LoadPercentage FROM Win32_Processor
module_wmicolumn LoadPercentage
module_description CPU Load (%)
module_min_warning 80
module_max_warning 90
module_min_critical 91
module_max_critical 100
module_end

Would you have a solution or idea of the problem?

Thank you

Matthieu

Hey Matthieu,

Can you tell me where you configure this module?

Are you monitoring your IT infrastractuur agentless?

James Villas,
 Reply
#4
(11-22-2018, 02:44 PM)james.v Wrote:
(02-09-2017, 09:35 AM)matthieu.deloy Wrote: Hello,

I encountered a problem with the CPU module Load using WMI, this one does not boot. I use the 32-bit Windows Agent on a Microsoft ® Windows ® Server 2003, Standard EditionService Pack 2.

# CPU Load using WMI
module_begin
module_name CPU Load
module_type generic_data
module_wmiquery SELECT LoadPercentage FROM Win32_Processor
module_wmicolumn LoadPercentage
module_description CPU Load (%)
module_min_warning 80
module_max_warning 90
module_min_critical 91
module_max_critical 100
module_end

Would you have a solution or idea of the problem?

Thank you

Matthieu

Hey Matthieu,

Can you tell me where you configure this module?

Are you monitoring your IT infrastractuur agentless?

James Villas,

Good morning james.v,

Its created via WMI server module.

Alberto
 Reply
#5
(11-23-2018, 08:57 AM)alberto.sanchez Wrote:
(11-22-2018, 02:44 PM)james.v Wrote:
(02-09-2017, 09:35 AM)matthieu.deloy Wrote: Hello,

I encountered a problem with the CPU module Load using WMI, this one does not boot. I use the 32-bit Windows Agent on a Microsoft ® Windows ® Server 2003, Standard EditionService Pack 2.

# CPU Load using WMI
module_begin
module_name CPU Load
module_type generic_data
module_wmiquery SELECT LoadPercentage FROM Win32_Processor
module_wmicolumn LoadPercentage
module_description CPU Load (%)
module_min_warning 80
module_max_warning 90
module_min_critical 91
module_max_critical 100
module_end

Would you have a solution or idea of the problem?

Thank you

Matthieu

Hey Matthieu,

Can you tell me where you configure this module?

Are you monitoring your IT infrastractuur agentless?

James Villas,

Good morning james.v,

Its created via WMI server module.

Alberto

Hey Antontio,

How do I add a module for WMI Module?

Like CPU Temperature I've seen the syntax but have no clue where to modify it. I've tried modifying it in the pandora_agent.conf yet nothing appears in the WMI Module. Also I've restarted the server. 

Kind regards,

James V.,
 Reply
#6
(11-23-2018, 11:06 AM)james.v Wrote:
(11-23-2018, 08:57 AM)alberto.sanchez Wrote:
(11-22-2018, 02:44 PM)james.v Wrote:
(02-09-2017, 09:35 AM)matthieu.deloy Wrote: Hello,

I encountered a problem with the CPU module Load using WMI, this one does not boot. I use the 32-bit Windows Agent on a Microsoft ® Windows ® Server 2003, Standard EditionService Pack 2.

# CPU Load using WMI
module_begin
module_name CPU Load
module_type generic_data
module_wmiquery SELECT LoadPercentage FROM Win32_Processor
module_wmicolumn LoadPercentage
module_description CPU Load (%)
module_min_warning 80
module_max_warning 90
module_min_critical 91
module_max_critical 100
module_end

Would you have a solution or idea of the problem?

Thank you

Matthieu

Hey Matthieu,

Can you tell me where you configure this module?

Are you monitoring your IT infrastractuur agentless?

James Villas,

Good morning james.v,

Its created via WMI server module.

Alberto

Hey Antontio,

How do I add a module for WMI Module?

Like CPU Temperature I've seen the syntax but have no clue where to modify it. I've tried modifying it in the pandora_agent.conf yet nothing appears in the WMI Module. Also I've restarted the server. 

Kind regards,

James V.,

Good afternoon james.v,

The modules will appear if the pandora_agent.conf is correctly configured, and they will appear in the agent detail, where the modules of the agent are shown.

Alberto
 Reply


Users browsing this thread: 1 Guest(s)


(c) 2006-2018 Artica Soluciones Tecnológicas. Contents of this wiki are under Create Common Attribution v3 licence. | pandorafms.com | pandorafms.org

Theme © MyBB Themes