Search Results
   /   
 
Thread: Simple check if exe file is running on agent
Post: Simple check if exe file is running on agent
Hello, this may be a simple question but I haven´t figured it out yet. I want to check if a specific process (exe file) is currently running on a server. I tried to use the WMI wizard and look for W3...
Replies: 1
Views: 1,691
12-03-2019, 02:02 PM
 
Thread: Simple WMI query not working
Post: RE: Simple WMI query not working
I think I found the issue... after reading a bit more about WMI queries I found out that I have to enter a keystring. In this case "Running". Using the WMI wizard helped me as well to figure out the p...
Replies: 1
Views: 1,885
11-11-2019, 08:32 AM
 
Thread: Simple WMI query not working
Post: Simple WMI query not working
Hello, I have never used Pandora before for querying Windows services over WMI. I tried to create a simple monitor but somehow it´s not working. Perhaps you can help me where the error is? I did thi...
Replies: 1
Views: 1,885
11-08-2019, 09:12 AM
 
Thread: Alerts fire too soon
Post: RE: Alerts fire too soon
Hello Alberto, thanks for your quick reply! Looks good so far. The old action fired on the first alert, the new action a few minutes later after 3 alerts occured. Thanks! kind regards, Peter
Replies: 2
Views: 3,036
08-23-2018, 12:00 PM
 
Thread: Alerts fire too soon
Post: Alerts fire too soon
Hello, I have defined an alert template called "critical condition after 3 times" with following conditions: days of week = all use special day list = unchecked set initial time = 12:00:00 set end t...
Replies: 2
Views: 3,036
08-22-2018, 02:32 PM
 
Thread: How does Pandora´s Packet Loss test work?
Post: How does Pandora´s Packet Loss test work?
Hello, I´m trying to analyse an issue I have with a VPN connection between two company sites. When moving a file from fileserver A to fileserver B I should get a transfer speed at 1250 kb/s but inste...
Replies: 2
Views: 5,092
07-02-2018, 06:22 AM
 
Thread: Installation: Cannot add www.artica.es to sources.list
Post: Re: Installation: Cannot add www.artica.es to sour...
Good morning, finally back in the office... your script says: Code:No LSB modules are available. Distributor ID: Debian Description:    Debian GNU/Linux 7.5 (wheezy) Release:        7.5 Codename:   ...
Replies: 3
Views: 6,315
05-30-2014, 06:35 AM
 
Thread: Installation: Cannot add www.artica.es to sources.list
Post: Installation: Cannot add www.artica.es to sources....
Hello all, I have installed Debian 7.5.0 Wheezy and I would like to add "deb http://www.artica.es/debian/squeeze/" to the sources.list just like the documentation says. But when I enter "apt-get updat...
Replies: 3
Views: 6,315
05-28-2014, 12:43 PM
 
Thread: SNMP module not initializing
Post: Re: SNMP module not initializing
Argh, please delete this post, I forgot to start the server-process on the pandora-server. :-)
Replies: 1
Views: 3,325
09-08-2010, 09:07 AM
 
Thread: SNMP module not initializing
Post: SNMP module not initializing
Hello! I have Pandora 3.1 installed, with only one agent added yet. So far I created the agent (a switch) and added a network module to get information about the network flow of one specific port. I ...
Replies: 1
Views: 3,325
09-07-2010, 01:06 PM
 
Thread: Alert not firing
Post: Alert not firing
If a service on a server is not running I need to be notified by email. This worked before in another setup of Pandora. Since I run Pandora from a VM it doesn´t work anymore. Details: The module is ...
Replies: 1
Views: 4,138
03-16-2010, 09:23 AM
 
Thread: No module connection
Post: Re: No module connection
I can see another thing happening here: Pandora log says "Unable to copy at /var/spool/pandora/data_in/SERVERXY.2753.data" but the pandoraagent with parameter --test-ssh says "succesful copied test...
Replies: 7
Views: 6,898
03-02-2010, 09:19 AM
 
Thread: No module connection
Post: Re: No module connection
I learned much about the process between agent and server yesterday. It seems as if the agent is unable zu transfer the datafile into the server´s data_in folder. But I don´t have an explanation why. ...
Replies: 7
Views: 6,898
03-02-2010, 08:36 AM
 
Thread: No module connection
Post: No module connection
I am using the openSuSE Pandora VMImage. Great thing! But... I cannot get a connection to a modules server. I can add a ICMP check module, or an NIC#1 Status module, this is all working for the server...
Replies: 7
Views: 6,898
02-26-2010, 02:31 PM
 
Thread: KeepAlive keeps saying "host down"
Post: Re: KeepAlive keeps saying "host down"
The server itself seems to have pocket loss all over again... I´m using the VM Image on another hardware, but there´s another problem... see other thread...
Replies: 3
Views: 4,384
02-26-2010, 02:27 PM
 
Thread: KeepAlive keeps saying "host down"
Post: KeepAlive keeps saying "host down"
Hello! I´m still testing with Pandora FMS 3.0. So far I have 6 hosts that I watch with a KeepAlive module (two switches, four server). Every couple of hours I get "host down" alerts from all of these...
Replies: 3
Views: 4,384
02-24-2010, 12:33 PM
 
Thread: Network-adapter throughput
Post: Re: Network-adapter throughput
Solved ;-) I found out that NIC #1 is the Loopback. Via SNMP-Walk I realised that NIC #65539 is my LAN... so I added the 65539 to the end of the SNMP OID.
Replies: 2
Views: 4,088
02-16-2010, 10:40 AM
 
Thread: Network-adapter throughput
Post: Network-adapter throughput
Hello, I want to see the network-adapter throughput of a Windows server. So I added an SNMP module NIC #1 inOctects (shouldn´t it be called inOctets?) but when I did a test file transfer the value sh...
Replies: 2
Views: 4,088
02-16-2010, 08:47 AM
 
Thread: FMS 3.0: Email not sent
Post: Re: FMS 3.0: Email not sent
Is done. I wonder how other users send their alert emails, I can´t seriously be the first who notices this nasty little bugger ;-)
Replies: 6
Views: 8,845
02-15-2010, 02:45 PM
 
Thread: FMS 3.0: Email not sent
Post: Re: FMS 3.0: Email not sent
I solved it myself... I created a new command where I put the "smtp _field1_ _field2_ _field3" command in. Buuuuut... there seems to be a little bug: I´m not allowed to use spaces in field2... so sm...
Replies: 6
Views: 8,845
02-12-2010, 03:13 PM

(c) 2006-2018 Artica Soluciones Tecnológicas. Contents of this wiki are under Create Common Attribution v3 licence. | pandorafms.com | pandorafms.org

Theme © MyBB Themes