Pandora FMS community forums
Plugin / module problem - Printable Version

+- Pandora FMS community forums (https://pandorafms.com/community-forums)
+-- Forum: Pandora FMS (https://pandorafms.com/community-forums/forum-3.html)
+--- Forum: Advanced troubleshooting and problems (https://pandorafms.com/community-forums/forum-11.html)
+--- Thread: Plugin / module problem (/thread-1095.html)



Plugin / module problem - gdevita - 02-15-2010

Hi I wrote a plugin myself to measure packet loss.
The thing is that when I upload it to my server it's marked as a data plugin, so i can't assign it to any of my agents (99% of them are routers, so i need a network module).
How can I make this work?

Any tip is very much appreciated!

Here is the "code":

.INI FILE

[plugin_definition]
name = Packet Loss
filename = packloss.sh
description = Este plugin mide el packet loss de un enlace
timeout = 20
ip_opt = -h
user_opt =
port_opt =
pass_opt =
plugin_type = 1
total_modules_provided = 1

[module1]
name = Modulo PackLoss
description = Este modulo mide el packet loss de un enlace
id_group = 12
type = 1
max = 100
min = 0
module_interval = 30
id_module_group = 4
id_modulo = 4
plugin_user =
plugin_pass =
plugin_parameter = ""
max_timeout = 20
history_data = 1
min_warning = 8
min_critical = 15
min_ff_event = 0
tcp_port = 0


PACKLOSS.SH
#!/bin/bash
HOST=$2
ping -c 010 -i 000.250 -t 60 -q -s 0\000\056 $HOST | \
    (read linePing; \
    read linePing; \
    read linePing; \
    read linePing; \
    PacketLoss=$(expr "$linePing" : ".* \([0-9]*\)%.*"); \
    echo $PacketLoss);



Re: Plugin / module problem - pconcepcion - 02-16-2010

This was answered in [email protected]

It was just that in pandora_server.conf plug-in serverserver was not enabled

So just by setting "pluginserver 1" was fixed Smile

Thanks to Sancho for the hint Smile


Re: Plugin / module problem - slerena - 02-17-2010


And thanks to you for posting solution here !Wink

(02-16-2010, 12:28 PM)Pablo de la Concepción link Wrote: This was answered in [email protected]

It was just that in pandora_server.conf plug-in serverserver was not enabled

So just by setting "pluginserver 1" was fixed Smile

Thanks to Sancho for the hint Smile